BAYSIDE
SHARE PROJECT

Malvern East Project

An alfresco area that seamlessly connected to a deck leading to the backyard’s open lawn renovation was also on the wishlist. The home is now characterised by its sense of light and flow. The spaces are open and fluid, yet functional. This gives this home renovation a contemporary ‘feel’ overall. This period house cleverly meets the brief that was laid out for Bayside Extensions. The result is a light-filled, beautiful and modern family home with a restored heritage overlay.

The new owners’ specific requirements of the house extension included:

  • The addition of an ensuite to the main bedroom. The ensuite after renovation is complete with black, grey, and white hexagonal tessellated floor tiles, a black granite benchtop, and a modern shower with a glass screen.
  • A family bathroom renovation, also fitted with a black granite bench top, a modern shower with glass screens, and a white bathtub.
  • A European-style laundry, saving valuable space and remaining out of site.
  • A kitchen extension with a large, white island bench and trendy Moroccan-style tile detailing on the backsplash.
  • Increased storage throughout, including the aforementioned European-style laundry and kitchen extension.
  • An open-plan living area with folding glass doors leading to the backyard.

As a newly purchased property, the owners of this home were keen to extend and renovate the residence before they moved in. They were attracted to the house because of its traditional architectural features but they wanted to ensure that their new home would also meet the demands of 21st century living. Their specific requirements of the extension included the addition of an ensuite to the main bedroom, a family bathroom, a European-style laundry, increased storage as well as an open-plan living area. An alfresco area that seamlessly connected to the backyard was also on the wish list. The home is now characterised by its sense of light and flow. The spaces are fluid yet functional, and while being contemporary in its overall ‘feel’, the house cleverly meets the conditions of the heritage overlay.

MELBOURNE’S BAYSIDE EXTENSION

Project Gallery

GET A QUOTE

For an obligation free design consultation