BAYSIDE

Into The Light in Glen Iris

Modern family living calls for bright, open spaces for relaxation and entertainment – and making the most of the great outdoors. This Bayside extension was a perfect example of turning a house full of dark, impractical spaces into a sophisticated light-filled home.
grey couch

Non-functional Rooms and Limited Entertainment Space

This lovely property had all the hallmarks of a classic 1920s double storey home, but while the front of the home had some truly beautiful rooms, the rear of the property had become frustrating for the owners.

Unfortunately, previous renovations were very dated and had resulted in a less than ideal layout. There was no flow – no easy connection between rooms, which were dark, awkward and non-functional. This busy, growing family had limited space to play and inadequate space to comfortably entertain friends and neighbours.

Open Living Areas Connecting Indoor with Outdoor

Our brief was simple – create harmonious, light-filled, open living areas with an effortless flow and an easy connection to the outdoor area. Needing more space for their family, an upstairs children’s wing was to be added to the second storey, again with an emphasis on openness.

Further, the owners yearned for a home with tranquil garden and pool vistas from their generous new living areas, where they could relax and entertain with ease.

A Welcoming and Light Ground Floor Extension

The first step was the ground floor extension. The existing footprint underwent significant change and reorganisation to create wonderful new living spaces. The formerly dark, cramped kitchen is now a joy to behold, so welcoming and bathed in light. To enhance the feeling of space in this kitchen renovation, a crisp white colour scheme was chosen, accented by stainless steel appliances. A stunning walk-in pantry and wide, island bench finish this stunning new kitchen, which now overlooks the spacious living and dining areas.
large white kitchen and dining area
spacious dining area with wooden table
The new living room draws in the outside with its large picture windows. A full wall entertainment unit features an inset television space and ample storage and the room is now comfortable and luxurious.grey couch with turquoise throw pillows

Marble Bathroom Tiles Adding Immaculate Style

Quality features and finishes have been employed throughout, adding to the stylish look and feel. The renovated bathroom is simply immaculate and the clever use of striking floor to ceiling marble tiles is the perfect backdrop for the large shower recess, sparkling white vanity and deep bath.
shower area

Adding Space for Family and Friends

The first floor extension has created more living space for the children and their friends. An inspired raised cubby area provides yet another enchanting and special space for the family to enjoy.
kids playroom
kids playroom with white walls

A Beautiful, Warm and Welcoming Bayside Extension

Finally, the outdoor area now features a large timber deck, landscaped garden and still plenty of room for a family pool on the horizon.

This Bayside extension project is now a stunningly beautiful, warm and welcoming home and we were delighted to be a part its transformation.
brick house with large windows

CATEGORIES: